Nya förskoleplatser på Hyllie Gård i Malmö

Jensen Education utökar sin förhyrning på Hyllie Gård som nu medger plats för totalt ca 170 barn.

Hyllie Gård har ett perfekt läge. Bortom en skogsdunge skymtar Emporia – trots det ligger Hyllie Gård lantligt avskilt, i en rofylld, lummig och parkliknande miljö med stora kringliggande grönområden.

– Öresundsportens strategi är att utveckla fastigheter för vård, omsorg och skola i Öresundsregionen. Vi är därför glada att ha färdigställt de här lokalerna för Jensen Education. Våra tidigare erfarenheter av förvaltning av utbildningslokaler har varit till god hjälp i det här projektet. Vi kan konstatera att Hyllie Gård är ett mycket lyckat projekt, säger Ole Bang Pedersen, VD på Öresundsporten.

Jensen Educations förskola på Hyllie Gård startade vid terminsstarten 2017 och har planenligt kunnat utökas under det gångna året. Nu är den tredje och sista etappen i det planerade utvecklingsarbetet avslutad vilket innebär att ytterligare ett sextiotal och totalt 170 barn har fått Hyllie Gård som första anhalt i sin skolgång, med alla förutsättningar för en fantastisk förskoletid.

– Det har snabbt blivit en populär förskola! Vi har fyllt varje plats och har många på kö. Miljön är fantastisk och vi är jätteglada att ha skapat denna förskola tillsammans med Öresundsporten, säger Linda Alm, affärsområdeschef på Jensen Education.

Vägen till det lyckade slutresultatet beskriver Linda som utmanande.

– Att konvertera en gård till förskola har varit en utmaning i sig, att bedriva verksamhet samtidigt som byggetapp två och tre varit igång likaså. Förutsättningar har ändrats under resans gång, men Öresundsporten har snabbt hittat både smarta och långsiktiga lösningar på olika problem och något jag verkligen uppskattar är den öppna dialog vi haft. Vi har haft ett gemensamt mål och ett ömsesidigt pragmatiskt sätt att se på saker. Allt har gått att lösa, slutresultatet är ju fantastiskt och vi ser framemot flera kommande projekt tillsammans med Öresundsporten!

Jensen Education är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Jensen utbildar ca 7 500 studerande inom sex olika verksamhetsområden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, yrkeshögskola och work. Jensen Education sysselsätter ca 600 personer och omsätter ca 550 MSEK.

 

FAKTA: Hyllie Gård

Fastighetens areal: 6347 m2
Bebyggd yta: 1550 m2
Ägare: Öresundsporten AB
Hyresgäst: Jensen Education
Aktuellt: Sista etappen av det planerade utvecklingsarbetet på fastigheten är klart och förskolans samtliga 170 platser är fyllda

 

 

KONTAKTPERSONER

Öresundsporten AB
Björn Lanner
0722 45 90 40
bjorn@oresundsporten.se

Jensen Education
Linda Alm, affärsområdeschef
0733 46 66 88
linda.alm@jenseneducation.se