Skåneporten säljer och fortsätter tillväxtresa

Skåneporten säljer två fastigheter i Lund, en fastighet i Helsingborg och handelsområdet Skåneporten i Örkelljunga. Köpare är Acrinova.

Skåneporten Fastigheter AB ingår i Öresundsporten-koncernen.

– Skåneporten äger, förvaltar och utvecklar servicehandelsfastigheter i goda trafiklägen i södra Sverige. Genom försäljningen frigörs kapacitet för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten.

Burger King, KFC, McDonalds, Circle K, ChopChop, Subway, Lindab, Hööks hästsport och Arken Zoo är några av de starka och väletablerade varumärken som verkar på de aktuella fastigheterna.

‐ Att ta marknadsandelar på strategiska platser som fastigheterna i Lund, Helsingborg och Skåneporten-beståndet i Örkelljunga är helt i linje med våra expansionsplaner. Att dessutom hitta befintliga fastigheter med väletablerade och kända varumärken känns tryggt och borgar för stabila kassaflöden, säger Acrinovas VD Ulf Wallén.

Fr.v: Björn Lanner (VD Öresundsporten), Ulf Wallén (VD Acrinova), Andreas Meyer (VD Skåneporten Fastigheter)