Startskott för kontraktsskrivningar i Karlshamn

Först ut att teckna avtal om etablering på Duverydsområdet i Karlshamn är Dollarstore – en av Sveriges snabbast växande lågpriskedjor

Etableringen i Karlshamn omfattar cirka 4000 kvm och innebär cirka femton nya arbetstillfällen.

– Vi har letat efter en plats att etablera oss på i Karlshamn och har äntligen hittat det bästa läget. Vi ser framemot att kunna öppna upp portarna i Karlshamn och exponera vårt fina sortiment på hela 4000 kvadratmeter, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore.

Duverydsområdet har visat sig attraktivt för många starka varumärken i behov av stora sammanhängande ytor. Det är också attraktivt för trafikrelaterad servicehandel.

– Dollarstore visade intresse i ett tidigt skede och det känns roligt att just de är först ut att teckna avtal för etablering. Det finns ett stort handelsläckage från Karlshamn till omkringliggande handelsplatser. Vi upplever ett stort intresse för projektet. Många starka varumärken är intresserade av att etablera sig i Karlshamn, säger Andreas Meyer, vd på Skåneporten Fastigheter.

– Duverydsområdet kommer att bli det naturliga valet för sällanköpshandel i Karlshamn, säger Mathias Wijk, näringslivschef på Karlshamns kommun.

Invigning planeras ske under 2022-2023.