Skåneporten och Karlshamns kommun presenterade vision

Vid en pressträff idag presenterade Karlshamns kommun och Skåneporten sin vision för Duverydsområdet, Karlshamns nya handelsområde.

Projektet har gått raskt framåt sedan avtal slöts i januari. Idag var det dags att presentera resultatet av det visionsarbete som genomförts sedan dess. Vid pressträffen medverkade bland andra Skåneportens VD Andreas Meyer och kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Karlshamns kommun och tillsammans har vi tagit fram en spännande vision för det här området, säger Andreas Meyer.

Duverydsområdet är synnerligen attraktivt för så kallad big box-handel, verksamheter med behov av stora sammanhängande ytor. Dollarstore, med över 100 butiker runtom i Sverige, visade intresse i ett tidigt skede.

– Vi samarbetar med Skåneporten sedan tidigare och tycker att Duverydsområdet i Karlshamn ser mycket intressant ut för etablering av en Dollarstore-butik, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore.

– Vi har ett stort antal kunder inom olika segment som är intresserade av att etablera sig på området. Dollarstore ligger långt fram och har varit med redan tidigt i projektet, säger Andreas Meyer.

Pressträffen livesändes och du kan se den här!

 

Duverydsområdet omfattar ca 360 000 kvm. Arbetet med detaljplan är pågående och byggnationen på området beräknas starta 2022/2023.

 

KONTAKT

Andreas Meyer, VD Skåneporten Fastigheter
andreas@skaneporten.se
070-8382238