Öresundsporten hyr ut och bygger en attraktiv miljö på Skarpskyttevägen i Lund

Bygglov för en utökning av lägenhetshotellet på Skarpskyttevägen 5 är klart. Det innebär inte bara en utökning med ca 45 hotellrum, utan dessutom ett estetiskt lyft för hela området.

Öresundsportens arbete med att utveckla fastigheterna på Skarpskyttevägen i Lund fortsätter. Utökningen av extended living-konceptet på Skarpskyttevägen 5 beräknas vara klart sommaren 2019.

– Näringslivet i Lund och hela Sydvästra Skåne går starkt vilket ger ett växande behov av den här typen av lägenhetshotell, sammanfattar Ole Bang Pedersen, VD på Öresundsporten AB.

Utökningen innebär att Öresundsporten utökar samarbetet med Företagsbostäder i Lund, ett samarbete som har pågått sedan knappt tio år.

– Efterfrågan ökar hela tiden. Företagslägenheter är en viktig faktor för företagens produktivitet och konkurrenskraft, och vi växer nu ytterligare för att kunna möta företagens behov, säger Charlotte Dellblad, VD på Företagsbostäder.

Åtgärderna på Skarpskyttevägen kommer, utöver ca 45 nya företagslägenheter, även innefatta en ny fasadbeklädnad på hela byggnaden.

– Det kommer bli ett rejält lyft. Vi är nöjda över att få uppgradera fastigheten och skapa en mer urban och attraktiv miljö, avslutar Ole Bang Pedersen.

 

FOTNOT

Företagsbostäder har 25 års erfarenhet och drygt 2400 möblerade lägenheter i Stockholm, Linköping, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. De är den största förmedlaren av företagsboende i Sverige.