Unikt mattorg öppnar i Lund

 

Lund kommer att berikas med ett stort och unikt mattorg, på Norra Ringen bredvid McDonald’s. Arbetsnamnet är Mattorget Norra Ringen och invigning beräknas ske i april 2018.

Bygglovet för Lunds unika mattorg på Skarpskyttevägen är klart och byggnationen är i full gång.

– Vi utvecklar fastigheten Markören 7 på Skarpskyttevägen 3 och skapar ett unikt mattorg. Mattorget är speciellt på två sätt. Dels samlar vi ca åtta etablerade aktörer i samma byggnad, dels är byggnaden utformad med en drive-through som löper genom byggnaden, säger Ole Bang Pedersen, VD på Öresundsporten AB och fortsätter:

– Placeringen är suverän med ett intensivt flöde av människor. Vi känner oss exalterade att kunna erbjuda detta koncept som är nytt för Lund.

Projektet genomförs i lokaler som ursprungligen uppfördes för Grahns tryckeri.

– Vi konverterar en gammal industribyggnad till ett mattorg med ett modernt formspråk som samtidigt tar tillvara på byggnadens historiska kvalitéer, säger Jonas Jansson, arkitekt på Krook & Tjäder.

Det finns färdiga avtal med ett antal större aktörer.

– Vi kan i dagsläget inte gå ut med vilka aktörerna är, men vi är glada över det stora intresset och den entusiasm vi mött vad gäller det här projektet, säger Ole Bang Pedersen.

Foto på helsida Foto på helsida Foto på helsida

 

FAKTA: Mattorget Norra Ringen

Bebyggd yta: ca 3000 m2
Ägare: Öresundsporten AB
Hyresgäster: Ännu ej offentliggjorda
Aktuellt: Blir unikt mattorg med beräknad invigning i april 2018.

 

KONTAKTPERSON

Öresundsporten AB
Björn Lanner
0722 45 90 40
bjorn@oresundsporten.se