Orvars korvar flyttar till Lund – 80 nya arbetstillfällen på Norra Ringen

Orvars korvar & burgare lämnar Malmö och flyttar till Lund. I det nya restaurangklustret på Norra Ringen beräknas 80 nya arbetstillfällen skapas. Sedan tidigare är Burger King, Subway och Pizzabakeren klara för inflyttning bredvid McDonalds på Norra Ringen i Lund. Invigning sker den 15 april.

365 dagar om året i 25 år har Orvars korvar, som drivs makarna Suzanne och Igor Bistricic, levererat högkvalitativ snabbmat utanför ett av Malmös uteställen. Från och med den 15 april 2018 skrivs nästa kapitel när Orvars istället öppnar i Lund.

Orvars nya adress blir Skarpskyttevägen på Norra Ringen i Lund, i det nya restaurangklustret. Förberedelserna inför premiären pågår för fullt.
– Det ska bli spännande och vi är väldigt förväntansfulla inför öppningen. När vi fick det här projektet presenterat för oss såg vi stora utvecklingsmöjligheter och den potential som finns på Norra Fäladen i Lund. Nu får vi äntligen chansen att modernisera vårt koncept – något vi inte haft möjlighet till förut men länge velat göra. Orvars har sett likadant ut i 25 år, och det ska bli roligt att göra något nytt och fräscht, säger Suzanne Bistricic.

Orvars målsättning är fortsatt att servera god och okomplicerad snabbmat av hög kvalitet till ett rimligt pris.
– Vi samarbetar med lokala charkuterier som tillverkar smakrika korvar med hög kötthalt och våra burgare är gjorda på högrev och serveras i potato-buns, med goda tillbehör. Som vanligt kommer man kunna beställa köttbullar med hemlagat potatismos och vi kommer dessutom att servera dagens rätt där vi satsar på svensk husmanskost, berättar Igor och fortsätter:
– Vi kommer även att ha en liten cafédel där vi kommer servera gott kaffe och goda kakor. Alla är välkomna till oss, oavsett om man bara är sugen på något litet eller en hel måltid. Vi hoppas att Lundaborna kommer tycka om det vi har att erbjuda.

Sedan tidigare är det klart att Burger King, Subway och Pizzabakeren kommer att dela tak med Orvars. Totalt erbjuder restaurangklustret potentiellt cirka 80 nya arbetstillfällen i Lund.
– Lunds kommun ser mycket positivt på att vi genom det här projektet skapar många nya arbetstillfällen inom servicesektorn i Lund. Det ger fler Lundabor, kanske i synnerhet unga vuxna, möjligheten att få arbeta. För många innebär detta ett första jobb och en väg in på arbetsmarknaden, säger kommunalråd Christer Wallin (m).

 

KONTAKTPERSON
Öresundsporten AB
Björn Lanner
0722 45 90 40
bjorn@oresundsporten.se