Circle K öppnar i Vä 2022

Skåneporten har slutit avtal med Circle K – 2022 invigs en fullservicestation med laddstationer i Vä.

Biltvätt, butik, kafé och drivmedel inkluderat laddstationer för elbilar är det senaste tillskottet till Skåneporten i Vä.

– Läget är idealiskt. Vi fortsätter att satsa på att bli en ännu tydligare matdestination och vi har stora planer för framtiden. Det handlar om att erbjuda människor god och hälsosam mat längs vägen och vara en plats där hela familjen ska kunna stanna för att äta, ta en paus och umgås, säger Ronny Lenander, fastighetsutvecklare på Circle K.

Circle K har ett stort nätverk av snabbladdare längs med de mest trafikerade vägarna i Sverige. Nätverket utökas kontinuerligt.

– Ett exempel på det är Circle K i Vä som kommer utrustas med fyra laddplatser. Vår ambition är att vara elbilisternas förstahandsval längs vägarna och bli Sveriges största destination för snabbladdning och supersnabbladdning, berättar Ronny Lenander.

Byggstart är planerad till oktober – vilket gör det möjligt att anläggningen är i drift sommaren 2022.

– Vä är porten till Kristianstad. Det har blivit ännu tydligare i och med om dragningen av E22:an. Vi upplever sedan tidigare ett mycket stort intresse, från ett flertal företag, att etablera på Skåneporten i Vä. Circle K:s etablering gör destinationen ännu mer attraktiv, säger Skåneportens VD Andreas Meyer.